Akce již proběhla

Novela zákoníku práce: Praktický vhled

05.12.2023 MS Teams 990 Kč + DPH

Rok je téměř za námi a mnohé se změnilo. A pro spoustu zaměstnavatelů a HRistů hlavně zákoník práce. 

Když do vyhledávače napíšete "novinky pracovní právo 2023", vyskočí na vás ve spoustě odkazů novela zákoníku práce, která vstoupila v platnost 1. 10. 2023.

A my chceme využít naše know-how k tomu, aby vás ničím nezaskočila.

Máme za sebou vícero online i offline školení a diskuzí k novele zákoníku práce a také jsme nasbírali zkušenosti ze společností, pro které jsme revidovali pracovněprávní dokumentaci a nastavovali ji na míru.

A proto máme pro vás nachystaný tento webinář, kde se na změny podíváme nejen z pohledu teorie, ale proložíme to i praktickými příklady a vzorovými postupy.

Co vám v hodince povíme?

Zaměříme se na hlavní změny, které jsou s novelou spojeny:

  • Co změnila novela pro DPP a DPČ - překážky, příplatky, nárok na dovolenou od příštího roku, povinnost předem písemně rozvrhovat směny, možnost sjednání zkušební doby, zkrácení doby, v níž můžete seznámit zaměstnance s rozvrhem pracovní doby nebo jeho změnou a propojení textu dohody s informačním dokumentem.
  • Elektronizace pracovního práva - nová možnost uzavírání, změn a ukončování dohod a pracovního poměru elektronicky
  • Pravidla pro home office - fungování nové písemné dohody o práci na dálku a otázka náhrady nákladů
  • Informační povinnost vůči zaměstnancům – jak se změnil rozsah informační povinnosti, jak má vypadat nový informační dokument a jak se musí propojit s pracovní smlouvou
  • Doručování „problematických“ dokumentů zaměstnanci – jak se dokumenty v režimu tzv. přísného doručení podle zákoníku práce zúžily, jak je to s jejich elektronickým doručováním a jaká jsou jeho rizika
  • Praktické příklady a vzorové postupy

Kdy webinář proběhne?

5. 12. 2023 od 10:00 do 11:00

Bude online. Webinářem vás provede David Šupej ↗.

Nestíhám se webináře zúčastnit

Pokud se nestíháte zúčastnit, napište nám do kontaktního formuláře. Pokud bude zájem dostatečně velký, určitě můžeme naplánovat druhé kolo webináře. Pokud se chcete přidat do naší newsletter rodiny, abyste se o těchto novinkách dozvídali e-mailem, přihlaste se tímto odkazem ↗.